Uvod

Porastom životne dobi raste i potreba za tuđom njegom i pomoći koju pruža naše osoblje medicinske sestre, njegovateljice, fizioterapeut i liječnik opće prakse.

Medicinsku skrb provodimo prema standardima gerijatrijske skrbi kvalitetnom njegom i skrbi nastojimo sačuvati funkcionalnu sposobnost korisnika i zadovoljiti njegove emocionalne i socijalne potrebe kako bi se osjećao kao u vlastitom domu.

Stotine ljudi u Hrvatskoj svake godine dolazi u fazu u kojoj im postaje očito da će skoro preseljenje u dom za starije osobe biti neizbježno kako za njih, tako i za njihove najbliže proces raspitivanja, odabiranja doma i preseljenje u starački dom postaje stresan posao.

 

Mi u domu Dalmatino razumjemo vašu situaciju

Znamo što osjećate.

Svatko zaslužuje dom za starije u kojem će se osjećati zbrinut, u kojem će se prema njemu ophoditi s poštovanjem.

Nažalost, ostvarenje ovog kriterija koji je glavna nit vodilja u našem radu , ne može se opaziti u svakom staračkom domu.

Postavite si pitanje da li dom za starije u koji idete može pravilno reagirati na simptome dementnosti, inkontinencije, prehrane ili rehabilitacije nakon operacije kuka, koljena ili moždanog udara.

Da li je osoblje doma za starije izučeno za svaki od tih situacija od kojih je svaka različita i zahtjeva drugačiji  pristup riješavanju problema.

Takve stvari se ne mogu prepustiti stihiji, niti se vi možete ili želite priuštiti da saznate odgovor na to tek kad vas situacija s time suoči.

Svaka osoba koja razmišlja o opciji da dođe u naš dom je slobodna da nas posjeti, provede neko vrijeme ovdije, druži se s ljudima koji ovdje žive, te sama donese odluku da li je ovo dobar izbor za nju.

Odabrati pravi starački dom nije moguće preko noći. Bilo da osoba traži smanjenje životnih troškova, traži riješenje i pomoć za nove praktične potrebe koje su se pojavile u njenom životu ili privremeno treba intezivniju njegu i mirniju sredinu za oporavak nakon teže operacije koja ju je zadesila ili tek slijedi, u svakom od navedenih slučajeva svakog ohrabrujemo, starije osobe ili one u čijoj su brizi da se osjećaju slobodnima obratiti nam se.

Galerija slika