Dom za starije i nemoćne Šibenik

 

O domu Dalmatino

Dom Dalmatino, smješten u Šibeniku, obiteljski je dom za starije i nemoćne osobe treće životne dobi, a ističe se po svojoj kvaliteti i širini usluge, kao i po iznimno susretljivom, pažljivom i iskusnom stručnom osoblju. Usluge koje pružamo namijenjene su pokretnim i nepokretnim starijim osobama koje, zbog starosti ili zdravstvenih tegoba, više nisu posve sposobne samostalno živjeti i zahtijevaju određenu razinu i vrstu pomoći.

Kako bi život naših korisnika doma Dalmatino u Šibeniku bio što više kvalitetniji i ispunjeniji pobrinut će se naš vrhunski tim stručnjaka iz različitih područja zdravstvene djelatnosti, skrbi i njege. Nama s povjerenjem i sigurnošću možete povjeriti njegu svojih najmilijih osoba i članova obitelji treće životne dobi, prema kojima se odnosimo s poštovanjem koje svaka osoba zaslužuje. Naš posao obavljamo sa zadovoljstvom, a jednako tako želimo da naši korisnici doma u Šibeniku budu zadovoljni s nama te da se osjećaju sigurno i zbrinuto.

Svjesni toga da su osobe treće životne dobi jedna od ranjivijih dobnih i društvenih grupa, naš prioritet je osigurati im što bolju kvalitetu života. Težimo u njima stvoriti i njegovati osjećaj pripadnosti društvu, te isto tako stvoriti okruženje koje će ih poticati na razne aktivnosti i socijalnu interakciju s ciljem održavanja i poboljšavanja emocionalnog zadovoljstva i psihofizičkih sposobnosti.

 

Usluge doma Dalmatino u Šibeniku

Sve usluge dostupne našim korisnicima razvijene su s ciljem poboljšanja i održavanja njihove kvalitete života na visokoj razini, a provode se u skladu sa sposobnostima i mogućnostima pojedinog korisnika, odnosno na razini koju dopušta njihovo psihofizičko i zdravstveno stanje. Naš vrhunski tim zdravstvenih stručnjaka i ostalog osoblja radi 24 sata dnevno kako bi osigurali vrhunsku uslugu svojim korisnicima. Naš pristup je individualan što znači da se prilagođavamo svakom pojedinom korisniku i njegovim specifičnim potrebama.

 

Zdravstvena skrb i njega

Naš stručni zdravstveni tim u Šibeniku sastoji se od liječnika, njegovatelja, medicinskih sestara i fizioterapeuta, a svi su tamo kako bi našim korisnicima osigurali vrhunsku zdravstvenu njegu i skrb. Osigurani su stalni nadzor liječnika opće prakse te razne druge zdravstvene usluge: korisnicima koji dolaze na skrb nakon operacije kuka ili koljena pružamo usluge fizioterapije, masaže i gimnastike, nakon izlaska iz bolnice osiguran je nastavak intenzivne njege i ostalih potrebnih liječničkih intervencija, a prema potrebi organiziramo i dolazak liječnika specijalista kako bi obavili preglede korisnika u domu.

Ostale zdravstvene usluge doma u Šibeniku uključuju njegu i fizioterapiju nakon moždanog udara, limfnu drenažu, mjerenje krvnog tlaka, mjerenje šećera u krvi, preuzimanje materijala za laboratorijske pretraga, sanaciju dekubitalnih rana te davanje infuzije. Sve usluge odrađujemo profesionalno i učinkovito jer nam je zdravlje korisnika na prvom mjestu.

 

Svakodnevna skrb i usluge

U našem domu za starije u Šibeniku, korisnicima je na raspolaganju svaka pomoć koju mogu zatrebati – pomažemo u održavanju osobne higijene, oblačenju, kupanju, brijanju, te bilo kojim drugim svakodnevnim aktivnostima, u onoj mjeri u kojoj to zahtijevaju potrebe pojedinca. U slučaju da korisnik prima određenu terapiju ili mora piti lijekove, pobrinut ćemo se da ih redovito pije i ne propusti ni jednu terapiju.

Kada je u pitanju prehrana, korisnicima je na raspolaganju domaća kuhana hrana – 3 obroka i međuobrok, te prilagođena prehrana koju zahtijevaju određena zdravstvena stanja (dijabetes, oboljenja žučnog mjehura, gušterače i sl.). Za čistoću soba i zajedničkih prostora također se svakodnevno brine naše vrijedno osoblje, te pruža usluge pranja i glačanja odjeće i posteljine korisnika.

 

Smještaj i aktivnosti

U domu Dalmatino u Šibeniku dostupne su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe opremljene TV-om, kupaonicom, bežičnim sustavom za poziv medicinskih sestara, bežičnim internetom i balkonom.  U prizemlju se nalazi dnevni boravak, zajednička prostorija u kojoj se naši korisnici mogu međusobno družiti, gledati TV ili igrati jednu od mnogih društvenih igara.

 

O Šibeniku

Šibenik je prekrasan obalni grad smješten u srcu Jadranske obale, u zaljevu u koji utječe rijeka Krka, jedna od najljepših hrvatskih rijeka. Šibenik je glavno upravno, ekonomsko i političko središte Šibensko-kninske županije, kao i njezin kulturni, turistički i društveni centar. S 46.332 stanovnika prema posljednjem službenom popisu 2011., ovaj grad je deseti najveći u Hrvatskoj.

Njegova povijest relativno je nova u odnosu na ostale obalne gradove, te slovi kao prvi samorodni grad kojeg su osnovali sami Hrvati. Prvi spomen Šibenika pojavljuje se 1066. godine u darovnici Petra Krešimira IV., a njemu u čast zove se i Krešimirov grad.

Šibenik je jedno od omiljenih turističkih odredišta mnogim stranim i domaćim turistima, a razlog tome je njegova izrazito razvedena i slikovita obala, te bogate i prekrasne prirodne znamenitosti, poput mnogih nacionalnih parkova koji ga okružuju. Osim toga značajne su i mnoge povijesne tvrđave kao što su Šubićevac, Tvrđava sv. Mihovila i Tvrđava sv. Ivana. Šibenik je grad pun života, s bogatim sadržajem, te s mnogim kulturnim i društvenim aktivnostima.

 

Kontaktirajte nas

Kako bi se uvjerili u kvalitetu Doma Dalmatino i njegovih usluga, posjetite nas u Šibeniku, a za sve dodatne informacije i pitanja stojimo vam na raspolaganju telefonskim putem ili putem kontakt obrasca na našoj web stranici.