Starački dom Zadar

O domu Dalmatino

Dom Dalmatino je obiteljski dom za osobe treće životne dobi, prvi takav u gradu Zadru. Dom je namijenjen svim korisnicima treće životne dobi koji su suočeni s određenim poteškoćama koje ta dob nosi sa sobom, te koji više ne mogu živjeti samostalno. S nama i našim pouzdanim i vrhunskim timom, obitelji naših korisnika mogu biti sigurni da su njihovi najmiliji u sigurnim i sposobnim rukama.

Dom za starije osobe Dalmatino u Zadru na raspolaganju je pojedincima i obiteljima iz cijele Hrvatske. U našem domu u Zadru svatko je zbrinut na adekvatan način, svakome pojedinačno se posvećuje pažnja i pruža odgovarajuća zdravstvena njega ako je potrebna, te ono što smatramo najvažnijim, prema svakome se ophodimo s poštovanjem.

Budući da je treća životna dob jedna od ranjivijih dobnih skupina u našem društvu, dom Dalmatino u Zadru teži tome da su svi njihovi korisnici uključeni u razne dnevne aktivnosti i međusobna druženja, onoliko koliko to njihove tjelesne i zdravstvene mogućnosti dopuštaju. Cilj nam je stvoriti i održavati poticajno i aktivno životno okruženje.

 

Usluge doma Dalmatino u Zadru

Korisnicima koji odaberu usluge doma Dalmatino, na raspolaganju su samo vrhunske usluge skrbi i njege s ciljem povećavanja i održavanja njihove kvalitete života, kao i samostalnosti te obavljanja svakodnevnih osnovnih radnji. Naš vrijedan tim zdravstvenih stručnjaka, njegovatelja i ostalih zaposlenika dostupan je 24 sata na dan, a prema korisnicima se odnosi s poštovanjem, pružajući svakom pojedincu onoliko pažnje i pomoći koliko to njihovo opće stanje zahtijeva.

 

Zdravstvena njega

Svim našim korisnicima u Zadru dostupan je stručan i iskusan zdravstveni tim koji se sastoji od medicinskih sestara, njegovatelja, fizioterapeuta i liječnika koji se brinu o njihovom zdravlju. Osigurana je stalna medicinska njega i skrb te nadzor liječnika opće prakse, a po potrebi organiziramo dolazak liječnika specijalista i liječničke preglede u domu.

Korisnicima koji dolaze na boravak u dom Dalmatino u Zadru nakon izlaska iz bolnice omogućujemo nastavak potrebne zdravstvene i intenzivne njege, te pružamo uslugu fizioterapije nakon operacija koljena ili kuka, kao i nakon moždanog udara. Usluge fizioterapije također uključuju masažu i gimnastiku.

Ostale usluge koje čine osnovni dio zdravstvene skrbi i njege u našem domu uključuju limfnu drenažu, mjerenje šećera u krvi, mjerenje krvnog tlaka, preuzimanje i dostavu materijala za laboratorijske pretrage, davanje infuzije te sanaciju dekubitalnih rana.

 

Svakodnevna skrb i usluge

U domu za starije Dalmatino u Zadru, korisnicima je na raspolaganju potpuna tjelesna i zdravstvena njega, te sva dodatna pomoć koja im je potrebna. Oni koji imaju poteškoća s obavljanjem osnovnih dnevnih i tjelesnih aktivnosti i radnji, pružamo pomoć pri oblačenju, kupanju, brijanju te općenito održavanju osobne higijene. Ako korisnik prima određenu terapiju ili lijekove, pobrinut ćemo se da ih na vrijeme i prema naputcima dobije i popije.

U domu su osigurana tri glavna obroka te međuobroci koji se sastoje od ukusne domaće hrane. Obroci su prilagođeni pojedinom korisniku, te u slučaju da njihovo zdravstveno stanje zahtijeva specifične namirnice ili određeni, dijetalni režim prehrane, to ćemo im i osigurati. Posebna pažnja pri pripremi obroka se posvećuje osobama s dijabetesom, s raznim oboljenjima žučnog mjehura i gušterače i sličnih zdravstvenih stanja.

Kako bi uvijek boravili u čistom i urednom prostoru te i sami bili čisti i uredni, naše osoblje korisnicima pruža usluge pranja i glačanja odjeće i posteljine, svakodnevno održavanje higijene i čistoće soba i zajedničkih prostorija, kao i frizerske i pedikerske usluge.

 

Smještaj i aktivnosti

Smještaj u našem domu u Zadru uključuje jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe koje sadržavaju TV, bežični internet, bežični sustav za poziv i komunikaciju s osobljem, vlastitu kupaonicu i balkon. Postoje također zajedničke prostorije kao što su kuhinja i dnevni boravak. Osobito potičemo korištenje dnevnog boravka jer se tu korisnici mogu družiti, razgovarati, gledati TV ili pak igrati neku od mnogih društvenih igara koje su im dostupne.

 

O Zadru

Zadar je prekrasan turistički grad u Hrvatskoj, smješten na Jadranskoj obali na sjeveru Dalmacije. Prema službenom popisu stanovništva iz 2011. godine, Zadar ima 71.471 stanovnika, što ga čini drugim najvećim gradom u Dalmaciji prema broju stanovnika, te petim u cijeloj Hrvatskoj, nakon Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka. Zadar se ističe izrazito razvedenom obalom, čistom prirodom i mnoštvom otoka, te slovi kao glavno kulturno, urbano i političko središe cijele sjeverne Dalmacije.

Grad Zadar ima izrazito bogatu, dugu i burnu povijest, a prvi spomen grada i njegovih stanovnika javlja se već u 4. stoljeću pr. Kr. pod imenom Jadar, odnosno Jadasini kao njegovi stanovnici. Sva ta povijest i kulturna baština sačuvani su u mnogim građevinama i spomenicima, ponajviše u crkvama, u kojima se može pronaći niz različitih arhitektonskih stilova, od antičkog, srednjovjekovnog, pa sve do renesansnog i modernog. Osim povijesnih Zadar je prepun i prirodnih znamenitosti, kulturnih aktivnosti te gurmanskih restorana, stoga ne čudi da je svake godine jedno od najposjećenijih turističkih odredišta.

 

Kontaktirajte nas

Ako ste u potrazi za vrhunskim obiteljskim domom za osobe treće životne dobi u Zadru, slobodno dođite osobno posjetiti dom Dalmatino, nazovite nas, ili ispunite kontakt obrazac na našoj web stranici.